Survival 1.15

Dočkali jsme se, jeden z dalších hodně očekávaných serverů dnes přichází na server. Přináší s sebou mnoho novinek a také změn, pojďme si je postupně probrat.

Survival 1.15

Dočkali jsme se, jeden z dalších hodně očekávaných serverů dnes přichází na server. Přináší s sebou mnoho novinek a také změn, pojďme si je postupně probrat.

McMMO

Nejzásadnější novinkou na novém Survivalu je rozhodně McMMO. Mnoho z vás ho zná jako komplexní expící RPG systém, tím také je. Ovšem většina serverů jej prostě přidá - my ale ne. Rozhodli jsme se McMMO kompletně zaintegrovat do serveru a proto na novém Survivalu najdeš:

  • Skoro kompletně přeložený McMMO do češtiny znovu, tak aby vše dávalo smysl. Zde patří poděkováno Carbonovi, který s překladem hodně pomohl + s testováním.
  • Leaderboardy v statistikách na všechny skilly
  • Achievementy na McMMO v /aach na všechny skilly
  • Boosty na expy a jiné výhody které si můžeš odemknout pomocí levelů.
  • Leaderboardy z McMMO jsou dostupné na Stats webu: https://stats.craftmania.cz

Návod bude během dneška na naší Wiki!

ArtMap & ArmorStandEditor

Starý dobrý známý se vrací na scénu. Prvním z nich je ArmorStandEditor, který je již nějaký pátek dostupná na Creativu 1.15 a jak jsem slíbil s 1.15 servery se vrátí - tak je tedy taky.

A ještě starší známý se vrací taky a to ArtMap aneb kreslení na mapy! Zde ale také přichází menší změna. Dříve byl ArtMap od Diamond VIP, nyní je od Obsidian VIP. Říkáš si proč sakra? Opět limit vytváření map a aby také Obsidian měl něco unikátního. ArmorStandEditor je samozřejmě dostupný pro všechny VIP.

Dynamicky rozšiřující se svět

S novou verzí Survivalu také přichází zásadní změna. Kvůli limitům samotné verze 1.15 a její neoptimalizaci ze strany Mojangu jsme nuceni nastavit pár limitů.

Svět je nyní omezený na 20k x 20k bloků. Nezoufej ale, svět se denně dynamicky rozšiřuje o 5-10 bloků na každou stranu. Aktuálně je již svět předgenerovaný a mělo by se tak zamezit velké většině lagů způsobených generováním chunků.

Warp příroda již s námi také není, jeho poslání nyní nahrazuje /rtp gui, který jde napsat odkudkoliv.

Cartographer

Pro někoho blbost, pro někoho super věc! Nově lze na serveru získat Live Update mapu světa, kterou lze přibližovat nebo oddalovat! A co takhle přidávat značky a vlastní warpy? Jep i to vše jde!

Plánované uveřejnění: 1.3.2020

Residence větší a více rozšiřitelné

Tento plugin zůstal a nenahradil ho Lands, jak si někteří mysleli. Proč by jsme to také dělali. Ovšem je zde pár změn také.

Změny ve VIP pro residence:

  • Default: Maximální počet residencí z 4 na 3.
  • Emerald VIP: Maximální počet residencí z 8 na 6.
  • Obsidian VIP: Přidána výhoda z EVIP, nyní může vytvářet až 8 residencí.

Tím to ale nekončí, jak si určitě každý pamatuje tak Residence šlo zvětšovat za pomocí CraftCoinů, to zůstává ale s lepší změnou. Residence si lze rozšířit až do 1000X1000! Ovšem také to stojí pěkný balík CraftCoinů + Levels!

Nové Crates

Nové jsou také Crates, vrátili jsme se zpět v čase kdy Crates byly na klíče! Klasicky Crates jsou na spawnu, není k tomu dál co psát!

Základem jsou tři, ovšem nikdo neřekl, že jich bude až 6!

Nový ChestShop + taxy

Chestshop také prošel změnou, nyní je rychlejší a lépe nastavitelnější. Lze třeba nyní vytvářet i double truhly. Lepší notifikace o prázdném shopu nebo také souhrn informací, kdo co si koupil/prodal když jsi byl offline.

Nové Chestshopy se nastavují tak, že klikneš s SHIFT + LEVÝ tlačítko na myši s itemem, co chceš prodávat. Do chatu pak napíšeš jenom cenu za kus, a to je vše. Naplníš a hotovo! Shop poté lze spravovat pomocí pravého kliknutí! Nákup probíhá levým. Pokud ti to příjde zmatené, nevadí návod na Wiki bude dnes také dodán.

HA! Wake prodává 0 diamantů!

CraftEconomy

Survival 1.15 je první server na CM, který má nejnovější verzi našeho CraftEconomy, nebo vlastní ekonomiky. Od verze 1.15 spravuje již kompletně /money. Potkáš to tedy všude ovšem má to také pár dočasných nevýhod. Například /balance top neexistuje, ovšem nemusíš zoufat, brzo bude dodáno jelikož víme, že každý má rád, když vidíš ty miliony v topu!

PS pro buggery: Tím, že ekonomiku již kompletně spravuje náš plugin, tak víme o každém pohybu peněz (vše se ukládá).

Změny oproti starému Survivalu 1.12

  • Kopání spawnerů s SilkTouchem je kompletně odebráno.
  • Shop již neobsahuje všechny itemy, ale pouze vybrané které se mohou každý měsíc měnit (i cenově).
  • Ekonomika je nastavena víc na Hardcore
  • Limit peněz již neexistuje
  • Pro miliardáře brzo ukováme "EndGame" itemy, těšit se tak můžete na limitované itemy, limitované enchanty a nebo taky... Wake's Sword.
  • PermSticker aneb obrázky z internetu do mapy, již nejsou na serveru kvůli ArtMap & Cartographer.

Upozornění na závěr

  • Né vše funguje jak má hned první den...
  • Né všechny VIP výhody půjdou první den (dojde tam ještě k dost změnám)
  • Pokud někomu něco vadilo/nesedělo nebo najdeš nějaký bug, zkus nám ho nahlásit. Nebo přidat do návrhů! Třeba ekonomika, hodnoty, nastatavení.. cokoliv.