CraftMania: 2024 Roadmap

Co lze očekávat na serveru v roce 2024 za změny a nové updaty.

CraftMania: 2024 Roadmap

Jak jsem slíbil, tak je potřeba i splnit, že v tématu, který vyšlo skoro před týdnem jsem zmínil, že vypíšu roadmapu pro CraftManii na rok 2024. Připomínám, že se nejedná o nijak velké změny.

OneBlock 1.20

Server OneBlock projde updatem a úpravami, tak aby odpovídal nastavení stejně jako Survival: Classic. Žádné velké změny s updatem na tuto verzi se zde dít nebudou. Avšak v budoucnu by mělo dojít k pár změnám jako dlouho očekávaný update toho, že půjde opakovat fáze, možná by se to mohlo spojit s Prison systémem na ranky?

Custom Enchanty

Byly dostupné na Survival: Lite který se postupně spojuje s Survival: Classic. Na OneBlocku již custom enchanty jsou ale projdou stejně jako na Survival: Classic s úpravou nastavení aby byly více vzácné.

Otevření Endu

Stále je tu rozdělán plán otevřít The End na všech serverech, ano ten s drakem. Ovšem již při vytváření Survival: Lite v roce 2022 zde byl plán, s tím, že End se bude regenerovat a bude z toho aréna. Tak uvidíme, co vymyslíme.

Nová Wiki

Pravděpodobně nejbližší update se týká Wiki a Changelogů, které projdou změnou a vše se spojí do jedné appky, která ušetří pár peněz měsíčně za placení serverů.

Nově je na wiki také sekce pro AT, která byla celý roky private. Nyní tedy každý bude moct vědět, za co a jak AT může trestat. Hehe.

Aktuální beta verze nové wiki je dostupná na: https://new-wiki.craftmania.cz/

Prominence 2

Jedná se o módovaný server, který bude spuštěný oficiálně pod CraftManii for free, pro originální hráče. Jistě si už někdo všiml, že jej záhadně hrají členové AT pár dní.

Jedná se o Magic RPG / Story mod s využitím Magie ale i technických modů.

Odkaz na CurseForge: https://www.curseforge.com/minecraft/modpacks/prominence-2-rpg

Rozšíření receptů / custom bloků a jiné

S verzí 1.18 se přidaly na server custom bloky, avšak nikde skoro doposud nebyly až na Survival: Classic shop. Je tedy v plánu v následujích měsících pár pár desítek až stovek nových bloků, aby šlo obohatit vaše stavby.

Event server odměny

Jelikož hrát eventy nemá moc smysl, projdou odměny změnou a nově například půjde zakoupit i VIP hraním na eventech. Máš už OVIP? No ale nemáš Amethyst, že? A kdo ví, co ještě... Wake Armor?

Nové crates

Aktuální Crates jsou spíš takový starý pozůstatek po verzích před 1.15, crates proto projdou updatem jak po stránce designu tak funkčnosti. Budou nové klíče, nové typy Crates a některé se i spojí a hlavně taky lepší odměny, snad.

Zrušení CraftTokens

Tato měna bude kompletně zrušena a nahrazena CraftCoins / VoteTokeny. Pravděpodobně dojde i ke zrušení některých dalších jako SeasonPoints, HalloweenPoints atd.

Udržování serverů a bugy

Oprava bugů je priorita, jelikož se stále objevují nové věci i přes to, že za poslední rok prakticky nic nového nebylo. Mezi udržování serverů patří i update na verzi 1.21, která tento rok výjde všechny aktuální servery tedy dostanou update bez wipu.


A to je vše, není toho moc ale zase není toho málo. Jak jsem psal, CraftMania již nebude mít moc velké updaty, cílem je udržovat stabilní server bez větších změn. Je možné, že se objeví ještě něco většího v průběhu roku ale taky nemusí. <3

Photo by Claudio Schwarz on Unsplash