SkyCloud

Vanilla Skyblock ale kompletně jinak, né tak jak si ho každý pamatuje!

SkyCloud

Survivalů bylo dost, je na čase jít o krok dál... na Skyblocky! Dnes proto uveřejňujeme náš první Skyblock server na 1.15, tedy Vanilla Skyblock alias SkyCloud.

Proč SkyCloud?

Při vytváření tohoto serveru, jsme primárně chtěli dělat Vanilla Skyblock, ale realně jak každý asi ví, tak prakticky nejde udělat vše "vanilla". A tak jsme se rozhodli pro vícero úprav a tedy i přejmenování - SkyCloud. Jelikož Vanilla to doslova tak není, jako Vanilla s Lands?

Emerald ekonomika

Základem starého Vanilla Skyblocku na 1.11 byly emeraldy, ovšem staly se časem dosti zabugované a ten server doslova umřel. Dnes na 1.15 je CM ve stavu, kdy si může dovolit dělat vlastní ekonomiku z čehokoliv. A tak jsme následovali nápad a vylepšili tehdejší ideu.

Základem jsou stále emeraldy, ovšem narazili jsme na problém a to limit hodnoty. Emeraldy, Emerald bloky a co pak? No přece diamanty a tak jsme přidali vlastní recepty a dělení ekonomiky na emeraldy a diamanty. Ve zkratce emerald je nižší hodnota, diamant je vyšší ekonomika.

Diamanty lze tedy na SkyCloudu craftit z devíti Emerald bloků? WAT? Říkáš si jak to tedy je s hodontami? No koukej...

Například: 9 emeraldů = 1 Emerald Blok, to je lehký ne? Ale co třeba 9 Emerald bloků = 1 diamant! Wow! A 9 diamantů = 1 Diamond block! Takhle jsme dokázali navýšit ceny z 1 emeraldu až na 49 tisíc emeraldů. A to už je slušná částka!

WakaBanks

Ten název zní zajímavě ale jedná se spíš o původní název, reálně jsou to prostě banky. Co banka umožňuje? No přece vklady a výběry!

Emeraldy si proto může kdokoliv a jakoliv vybrat a uložit stačí k tomu dva příkazy:

  • /deposit - K otevření trezoru a uložení emerald/diamondů
  • /withdraw - K výběru z trezoru banky!

Samozřejmě tím pádem když dokážeme převádět Emeraldy na Dia a tohle vše na virtuální Emeraldy tak existuje /baltop.

Tři světy

SkyCloud jako první Skyblock z dvou dalších plánovaných přináší na server End. Ano, čteš správně... Postavíš si ostrov v normálním světě? Ok! Postavíš si ostrov v Netheru? Ok! POSTAVÍŠ SI OSTROV V ENDU?! OK! Tři ostrovy, tři rozlohy...

V základu každý začíná na velikosti 50x50 a jak každý zná již CM, tak díky Reward a hraním na serveru si můžeš rozšířit všechny tyhle tři světy až na 400x400 a mít tak svoje "vanilla" impérium.

Basic CM ostrov s Cobblestone generátorem!

Market

Zde přichází další speciální věc, na které se pracovalo opravdu dlouho! A tím je server shop - /warp market.

Jedná se o 5 vesničanů, které prodávají různé věci, to zní zajímavě co? Ale co když ti řeknu, že se denně mění. Shop který je dnes, nebude zítra. Vše se generuje náhodně a prakticky se dá říct že je přes 120 variací shopu.

Jedním z nich je ale Rare Villager, jedná se o vesničana který chodí a nebo nechodí kdy se mu zachce. Spawnuje se v marketu proto zcela náhodně a obashuje dražší a lepší věci. Koupíš si je nebo ne? To už je na tobě!

Připomínám že market se stále může změnit, nic není finální!

Warp market s Villagery!

Finálně

Samozřejmě tohle vše by nešlo bez mnoha lidí, kteří se na tom přes půl roku podíleli. SkyCloud měl původně vyjít na vánoce 2019, ovšem byl odložen na neurčito kvůli 1.15 nátlaku.

Zvláštní poděkování tedy patří Rstymu za zdlouhavé kontrolovaní a testování ekonomiky. Zillzimu, bez kterého by nebylo na Skycloudu prakticky nic. A všem ostatním testerům z 2019 a 2020, kteří nám pomohli tento šílený nápad dosáhnout do konce. A uvidíme, zda tento unikát bude mít po čase úspěch!

Veškeré další informace jsou na: https://wiki.craftmania.cz/skycloud/