Prison: Změna a vylepšení serveru?!

Velká změna na Prisonu, která přinese sezóny a nový obsah?

Prison: Změna a vylepšení serveru?!

Když jsem před Vánoci 2020 psal v tému, který oznamoval Prison (3.0) psal jsem, že Prison stojí před změnou, velkou změnou a bojem proti sám sobě být lepším. Dle počtu hráčů, kteří tehdy hráli se zdálo, že je lepší... a taky byl ovšem je zde jeden fakt, který nikdo nemůže nikdy vyvrátit... proč bych to měl hrát, když všichni ostatní již vše mají. Proto taky po tom, co odešli ti co už měli tak velkou Prestige, že je nikdo nemohl dohnat odešli a s tím i všichni.

A proto existuje tzn. wipe. Ale než začneš plašit, že zase něco mažeme.. nech mě to vysvětlit.

Všichni víme, že všichni máme rádi flexení, protože proč ne. Všichni víme, že máme rádi leaderboardy, jelikož dle nich existuje ten flex "já něco na tom serveru dosáhl". A v únoru jsme uvedli na server VotePass, s sezónama... hmmmm....

Ve zkratce, dlouho jsem přemýšlel jak zpětně se pokusit oživit aspoň na chvíli Prison tedy dát důvod těm co chtějí kopat, znovu hrát a mít smysl aspoň projít pět dolů. A tak jsem se rozhodl, že zavedeme na Prison sezóny.

V zahraničí to není nic nového, tam se sezóny třeba u frakčních serverů dělají každé dva měsíce, aby mělo stále smysl hrát a předhánět se, ovšem tam jsou na to hráči... všichni víme, že naši hráči jsou rozmazlený, co brečí když jim něco bereme...

Prison: The Season

Jak tedy budou sezóny na Prisonu fungovat? Základem je, že aktuálně je v plánu, že každá sezóna bude trvat 6 měsíců, ano je to hodně a je možné že se zkrátí na 4, ale nechme zatím 6.

Každých 6 měsíců se všem vyresetují ranky, leaderboardy, inventáře atd. A všechny statistiky, které nahraješ, vytěžíš atd. se ti uloží do leaderboardu té sezóny a profilu na Stats.

To znamená, že o statistky něpříjdeš a můžeš flexit, že jsi v sezóně 1 a 2 byl na Prestige 40.

Co to ale přinese pro hráče?

No prvně bude důvod znovu hrát, jelikož:

  • Jsme zjistili pár změn co je potřeba provést, jako třeba vyměnit plugin na Enchanty za lepší, což bez "sezony" nejde.
  • Chceme přidat cosmetics, které si můžete odemknout hraním.. tedy dosáhneš třeba P2 a odemkneš si na všech serverech specialní krumpáč (i na Prisonu).
  • Chceme Prison nějak rozšiřovat, což většinou bez větších zásahů nejde, například přidat McMMO, SlimeFun, pozemky a jiné věcičky.
  • Nové doly? Né všechny neblázněte ale pár byc se jich mohlo vždy změnit nebo přidat pár extra.

Prison je prostě server, který je označený OP s tím, že tam můžeme přidat cokoliv a vždy to bude mít smysl, když to bude řádně zařazené od odměn. Ale jak jsem psal bez sezón to nejde.

Co sezony nebudou mazat?

Pokud dojde k změně sezóny, nebudou se mazat následující věci:

  • Server Level - ten bude vždy konstantní a nebude se mazat, jelikož Prison je Prison a nemá smysl jej tedy pokaždé mazat a zvětšovat si tak lehce Global Level.
  • Statistiky o odehrané době, killů atd.

Kdy tedy začne druhá sezóna?

Aktuálně je naplánovaná druhá sezóna na 5.8.2021 -> 31.1.2022.