Prison

Nejočekávanější server je zpět, dokáže překonat sám sebe z minulosti a být lepší? Koukni na to a možná nebudeš věřit svým očím.

Prison

Je to tu, jeden z nejvíce žádaných serverů. Server, který se stal legendou v roce 2015, poté v roce 2017 selháním všeho a dnes se vrací v plné síle, upravený a s jinými možnostmi. Uspěje ale už po třetí na serveru?

Úkol, překonat sám sebe a být lepší

Jak bylo psáno, když Prison v roce 2015 vyšel na CM, byla to revoluce jak na serveru tak zřejmě i na CZ/SK MC serverech. Kvůli extrémnímu zájmu bylo na serveru již 400 hráčů v den vydání v lobby, co čekali na release. Nakonec Prison (1.0) vyšel nedodělaný a dodělával se během dalších dnů.. což se zásadně podepsalo na ekonomice. Hráči rychle došli do konce a nebylo co dál, a tak se zavedli Prestiges, avšak i ty byly rychle dodělaný. I přes velký úspěch rok na to, s updatem na 1.9 Prison skončil jako server, který nikdo nehrál.

Úkol, překonat svoje chyby

Když vyšel Prison (2.0) v roce 2017, jednalo se námi o nejvíce hypovaný a nejvíce očekávaný server tehdy. Server, který měl nekonečný "ranky" pojmenovaný podle herních postav. Ovšem, vše co se tehdy zavedlo vedlo k fatální chybě. Nikdo se v tom nevyznal, nic nefungovalo a ke všemu došlo mojí chybou k kompletnímu smazání. Možná že to tak bylo dobře...

Úkol, být správným serverem

A tak jsme se dostali až dnes k 18.12.2020, kdy vydáváme Prison (3.0). Smíchaný z toho, co fungovalo na 1.0 verzi a pár vylepšeními z 2.0 zamixovaný do nových a budoucích změn pro všechny servery na CraftManii.

Ranky

Rozhodli jsme se proto vrátit zpět k abecedě, na serveru tedy najdeš všechny ranky A-Z. Přehledně a každý ví kde a na čem je. Ranky fungují stejně jako na každém prison serveru, je potřeba vykopat bloky, prodat a poté /rankup. A takhle dál, dál a dál. Seznam všech ranků se dá zobrazit /ranks.

Prestiges

Když dojdou ranky, je čas povýšit "prestiž" a být lepší /prestige. Staré Prisony měli limit, a tak jsme se rozhodli udělal krok v před. A udělat Prestiges nekonečné... wait co? Ano slyšíš správně, žádný limit. Uděláš první Presitige, dojdeš na druhou, dostaneš odměnu a hurá na třetí, čtvrtou a další...

Aby to nebylo vše stejné, rozhodli jsme se pro určené Prestige dát nějaké odměny jako na příklad /backpack. Samozřejmě aby to bylo vždy o něčem jiném, mění se dynamicky celý server dle toho jaký máš rank a prestige. Například:

  • Prestige 1 (default) - 0% boost
  • Prestige 2 - +5% boost peněz, všechny ceny jsou o 10% dražší pro Rank Up
  • Prestige 3 - +10% boost peněz, všechny ceny jsou o 20% dražší pro Rank Up
  • A tak dál...
  • Celkově je server limitovaný 32 miliardy Prestiges

Všechny procenta jsou počítány vůči první prestige. To znamená, že každá prestige je těžší vždy o 10%, ale ceny jsou třeba o 20% vyšší oproti 1. prestige.

Enchanty

Po vzoru první verze Prisonu, přidáváme i zde speciální Enchanty. Fungují trochu jinak, jelikož doba se již změnila a pluginy také. A tak jsme přidali modulární enchanty, kde z čehokoliv a na cokoliv můžeme udělat enchant. Chceš fly při držení krumpáče? OK! Chceš item, co se mění podle toho co děláš? OK Chceš explosive při kopání?! OK!!!

Vše zde je nebo časem bude, v současné době je k dispozici 12 enchantů a časem se přidají další. Jakýkoliv krumpáč nebo jiný nástroj se dá vylepšit pomocí /enchant.

K vylepšení jsou potřeba EnchantTokeny, ty získáš vylepšováním ranku, plněním questů, z vote party, piňáty nebo crates.

Questy

Prison je také prvním serverem, který obsahuje nové Questy. Ano jsou stále v betě avšak primárně zatím slouží k otestování a přípravě k plnému nasazení.

Questy se dělí do tří kategorií:

  • Standardní: Plná náhrada za staré Achievementy, questy které můžeš splnit kdykoliv chceš a počítají se automaticky.
  • Týdenní: Questy, které se mění každou neděli o půlnoci, pro každý server jich je v plánu mít vždy aktivních 7 na týden. Bude se jednat o těžší questy, ale aby šli splnit. Celkově je v plánu pro každý server okolo 150 variací týdenních questů.
  • Denní: Questy, které se mění každých 24 hodin, fungují podobně ako týdenní jenom jsou kratší a jednodušší. Každý den jich bude náhodně vygenerováno okolo 5 a celkově by měl mít každý server mít okolo 100 variací.

Pokud vše půjde jak má, každý server by měl mít do 2-3 měsíců okolo 500 questů. V současné době jsou jenom dostupné na Prisonu. Začátkem ledna čekají na Vanillu a Skyblock, a poté další servery.

Backpacks

Jak jsem psal, za Prestige se dá odemknou Backpack, ten slouží primárně k ukládání bloků z těžění. Tedy plný inventář? = ukládej to do backpacku, vše automaticky. Pak vše prodej.. x krát větší inventář = větší profit!!!

Leaderboardy

S statistiky, které ukládá každý server máme v plánu zavést více leaderboardů, třeba leaderboard pro hráče s nejvyšší prestige a ranky, leaderboardu pro nejvíce vykopaných bloků a mnoho dalších...

Náš challange

Kvůli změnám v pluginech a komplexnosti serveru, se velká část serveru musela upravit a zcela naprogramovat vlastní. Od kompletního managementu ranků, prestigí, jakéhokoliv kopání, po řešení questů, ekonomiky a nespočet dalších věcí.

Jedná se zatím o jeden z nejvíce "own source" serverů na CM, a jde to také poznat. Za to také patří velké poděkování Lilmayu, bez kterého by nefungovali Multipliery, Shopy, Autosell a enchanty.