Měsíční souhrn: Srpen 2020

Měsíční souhrn pro měsíc Srpen. Co vše se na server přidalo nebo změnilo? To najdeš zde!

Měsíční souhrn: Srpen 2020

Další měsíc, další změny a opravy. Tak, co se změnilo v posledním měsíci prázdniny na serveru? Mnoho ale zároveň malých změn!

Updaty na 1.16+

Jelikož již před nějakou dobou vyšla verze 1.16 a oproti 1.15 jsou zde minimální změny - hlavně pro pluginy. Tak byl možný provést takto rychlý update serveru. Během 14 dní všechny servery z 1.15.2 na 1.16.2. Hezké, kdyby to tak bylo i u 1.17!

Verze 1.16.2 je tedy nyní dostupná na všech serverech, kromě lobby. Zároveň jsme provedli interní upgrady Javy. Nyní všechny servery běží na Javě 14, díky novému ZGC (GC) kleslo jak zatížení tak zahlcování RAMky. Dá se říct, že dle našich testů jedou všechny servery na Javě 14 o 20-40% lépe se stejným nastavením, než na Javě 8.  

Postupné snižování limitů

Jelikož Java 14 nám dává výhody, které řeší mnoho problémů ať neoptimalizací MC nebo jiných memory leaků. Jelikož vše funguje jak má a servery fungují jak mají. Rozhodli jsme se postupně snižovat limity, které byly na server s verzí 1.14 přidány. Do konce měsíce lze očekávat:

  • Navýšení počtu editů pro WorldEdit
  • Navýšení spawn-ratu na Survivalu 1.16
  • Navýšení limitu Redstonu na chunk. Veškerý redstone kromě Hopperu a Observeru.
  • Navýšení limitu Spawnerů global/i na chunk.

Nový AutoLogin 2.0

Po několika letech se na CM změnil i AutoLogin. Prvně byl zavedený na v dubnu 2014 a od té doby, od téééé dlouhé doby se nezměnil. Stále stejný plugin, který záhadně i přes ty roky fungoval. Byl nyní nahrazen naší verzí 2.0. Která obchází Mojang a nemůže se tak stát, že by při výpadku Mojang API jakkoliv selhala detekce.

Brzo také dojde k přidání automatické detekce originálky, pokud by hráč s originálkou hrál jako warez. Může se to stát, avšak pouze u 2% hráčů. Pro ty připravujeme jednoduché kliknutí do chatu, a vše se jim samo opraví.

Detekce banu na IP

Dynamické IP jsou problém, jako vždy. Může se tedy stát, že na tvé IP pokud máš T-Mobile, Orange nebo O2 již někdo dostal ban. V takovém případě tě server do chatu upozorní, aby jsi ty sám pokud chceš toto akceptoval a věděl o tom. Často totiž pak dochází k rozporům. Nyní tedy server o tom informuje sám hráče po připojení.

Hráčský profily - /profil

Již nějakou dobu fungují profily na Discordu, následně na Stats avšak na serveru záhadně nešly. No, čekaly dlouhou dobu na schválení. Nyní jsou ale dostupné v plné síle s všemi statistiky jako jsou na Discordu a Stats.

Jednoduše kdekoliv na serveru: /profil nebo /profile

Skyblock: Minioni

Jak bylo několikrát zmiňováno, na Skyblock se přidají Minioni. Ti byli uveřejněny jako Preview v Summer Splash Crate, která sklidila extrémní zájem. Minioni se nyní připravují na druhou vlnu a uveřejnění boostů.

Minioni jdou zatím kupovat pouze v /cshop. Je v plánu mít i nějaké miniony za Votes, Money $ a i zdarma za server level.

Revert odebrání podpory 1.12+

Nikdo to napsáno není, ale ke konci srpna jsme povolili přístup na server opět všem verzím 1.12+. Tuto změnu nemělo moc hráčů v lásce, a tak byl zavelen ústup.

Skyblock: Special Shop je od 20. lvl

Special Shop je primárně na serverech do 30. levelu, avšak na Skyblocku kvůli nižšímu počtu achievementů jsme snížili požadovaný level na Special sekci v shopu na level 20. Nikde jinde tato změna zatím neproběhla, Skyblock tedy bude jediný zatím, který má Special Shop od levelu 20.

Ostatní zajímavé změny

  • Odebrána informace o teleportu Pinaty
  • Skyblock: Přidána sekce s mořskými bloky do /shop
  • Global: Random teleport nyní používá Wild systém /wild
  • Global: Nyní lze měnit stránky v /baltop pomocí klikání v chatu
  • Skyblock: Velká změna cen v /shop
  • Survival: Observer blok se dá nyní vycraftit
  • Global: Oprava duplikace znaků při použití hvězdičky v chatu
  • Hardcore Vanilla: Odebráno 1.8 PvP
  • Global: Navýšení limitu zvířat na chunk o 70%

Co očekávat tento měsíc?

  • Skyblock: Jobs -> YEAH přemluvili jsme Waka k vrácení Jobs!!!!!
  • Nové výhody pro VIP -> primárně DVIP a OVIP
  • Změna barev na serveru (kompletně). S verzí 1.16 se nám odemkly nové možnosti a nové ranky, př. youtuber?
  • A pár velkých updatů pro Creative, Skyblock a Survival. :P

Photo by Med Badr  Chemmaoui on Unsplash