Creative 1.14

Náš první server na 1.14! Co vše přináší nového a jaké jsou změny?

Creative 1.14

Proč to tak trvá?

To je otázku na kterou se mnoho lidí ptá, ovšem moje odpověď zní stále stejně... 1.13+ není nijak zpětně kompatibilní, museli jsme čekat a do dneška čekáme na opravy víc jak 38 bugů, které se vyskytují na 1.13+ na CM a stále nejsou opravený. Navíc jsme museli upravit, přepsat většinu našich pluginů a do toho přidat nové věci, nic není hned a kdo počkal, se zítra ráno dočká Creativu 1.14 a časem i dalších serverů.

Pro srovnání jenom update hlavního pluginu, co řeší 1.14 Creative má přes 120 změn, kde původních 344 změn bylo od 1.7-1.12

Optimalizace

Prvně bych chtěl dodat, že se jedná o první 1.14 server na Craftmanii, je možné že tam bude tuna bugů, na které jsme nepřišli ale také žádný (což je blbost že). Proto bych byl rád, kdyby to každý respektoval. Všechny problémy budeme aktivně řešit a opravovat jelikož se stejně budou jak to tak bývá týkat i nadcházejících 1.14 serverů.
Pokud by tedy někdo měl nějaký bug, problém s připojením stačí kdekoliv napsat nebo na Discordu v channelu #1_14_problemy

Co je nového?

No je to Creative, co byste čekali že bude nového? Generace světa? Nee, vzhled mapy? Nee... tak co? No prakticky nic kromě pár základních věcí pro naše 1.14 servery, které jsou zmíněné v předchozím tématu a dále také...

  • https://craftmania.cz/tema/crafteconomy-dalsi-cast-ke-zmene-ekonomiky.34198/
  • Většina VIP výhod nebudou fungovat a budou nahrazeny časem za nové výhody.
  • Většina práv se také změnila v důsledku přidání Achievementů a Levels.
  • WorldEdit je omezený o 75% víc než na 1.12. Je lepší začít na menších hodnotách než to přepálit aby all padalo a crashovalo. Budeme vše postupně navyšovat s optimalizací.
  • Viditelná vzdálenost na 1.13+ funguje zcela jinak než na 1.12 a nižších, je proto možné že si většina všimne, že nevidí už tak daleko jako dříve. Navýši jsme tedy viditelný limit o několik chunků aby změna nebyla tak razantní.
  • Samozřejmě 1.13 a 1.14 bloky... samozřejmě jsou tam blokace, na ty "zajímavější", takže nezkoušejte je možné že se časem nějaké odemknou za levly.
  • Je vrácený ArmorStandEditor ve kterém lze nyní upravovat kompletně inventář ArmorStandu, dostane ještě jeden update ve kterém bude přidání přejmenování + glowing efektu.
  • VoteTokeny jsou děleny podle 1.12 a 1.14, jak je zmíněno v předchozím tématu.
  • Vesnice, entity, vajíčka jsou stále vypnuty... a na Creativu zřejmě zůstanou, uvažujeme ale povolení od nějakého levelu spawn-eggů pro normalní zvířata.
  • Pluginy, které jsou odebrány: ArtMap, Stickers (/ps) -> tyto pluginy pracují s mapou, a nejsou již updatovány, nemáme od nich ani source, takže nevím zda budou ještě někdy na serveru.

Chat a nápovědy

Jedním z hlavních a důležitých věcí ve verzi 1.13 byl předělaný chat, který nabízí to, že ti nabídne nápovědy pro příkazy ovšem většině hráčům se nelíbil a dávali tak 1.13 verzi záporné hodnocení. S tímto problémem jsme se rozhodli bojovat a zavedli jsme na CM unikátní systém, který filtruje nápovědy v chatu podle práv. Nemůže se tedy tak stát, že uvidíte na CM v chatu nápovědy pro příkazy na které nemáte práva nebo dokonce všechny příkazy z serveru (což vidím jenom já RIP).

V budoucích updatech půjdou nápovědy kompletně vypnout/zapnout přes /profile.