CraftEconomy

CraftEconomy je naše celoserverová ekonomika, co přináší nyní nového a jak se to projeví na nových serverech?

CraftEconomy

Co, že je CraftEconomy?

Ve zkratce, ti co neví... CraftEconomy je interní plugin a zároveň projekt, který má za úkol řešit serverovou ekonomiku. Jelikož aktuálně je na serveru 16 pluginů, které nějak upravují všem money, mění všem money, hráči bugují money atd. znáte to. Hlavním cílem je tedy vše spojit, vytvořit jednotný plugin pro server, který řeší jak /money tak Craftcoiny, CraftTokeny atd... a nově i Levels a Achievementy!

Global & Server Levels

Aktuálně na serveru fungují pouze "Server levels", to je to, jak všem po +-5 minutách píše do chatu +60EXP. To je server level, se kterým se ale nic neděje, protože již tehdy několik měsíců zpět jsme řešili, jak vše bude fungovat a nakonec na základě feedbacku hráčů, jsme došli k tomu, že to opět pozměníme.. po 3.

Od 1.14 tedy budou postupně zaváděny (na starých to nebude) Global & Server levels. Znamená to to, že levely jsou dělený dle serveru. Př. Survival LVL 4, Skyblock LVL 5. A aby toho nebylo málo, všechny tyto levly se navzájem sčítají, a tvoří tak globální level hráče. Díku tomu jsme schopný odměňovat jak na každým serveru za hraní, tak globálně dávat výhody za hraní. Ti co to nepochopili, to určitě pochopí z následujícího obrázku...

Více info: https://wiki.craftmania.cz/levels/leveling.html

Vše zvlášť a pak jeden součet! - Globální level je vidět pouze v lobby kde se levly nepřidávají a ani nijak nepočítají.

Globální lvl je součet všech levlů, které jsou vyšší jak 1.

Kvůli této změně, budou všechny levely počítány od znova na každém 1.14 serveru. Trápit vás to nijak nemusí, jelikož je tu pár dalších věcí...

Jak jsem psal, třeba Creative 1.14 již má v sobě vše toto zaintegrováno a odměny za levely tam jsou...

Ukázka Rewards menu - /rewards

Achievementy

Jep dočkali jsme se! Je to tady s 1.14 přijdou po celé CM achievementy, všichni hunteři všech secretů a bugů a všeho okolo již na nás brousí nože...

Náš plán je mít na každém serveru několik desítek achievementů různých rarit (i secret), tím to ale nekončí jelikož tu máme i globální achievementy! A za plnění achievementů budete dostávat odměny, jaké? Achievement pointy, itemy, expy do levelu atd.

Aktuálně nadcházející Creative jich moc nemá, jelikož je vše stále ve velkém testu ale o tom až v tématu o Creativu.

Wejku, ty jsi psal "Achievement Pointy", co to je? To je nová měna která se pouze přidává.. je to vlastně hodnota všech splněných achievementů. Ti co jich budou plnit, budou mít stovky bodů, kdo ne budou mít pár... a na základě toho jsme schopný udělat leaderbordy všech achievement hunterů.

Více info: https://wiki.craftmania.cz/levels/achievements.html

VoteTokeny

Tato měna je je trochu sporná na 1.14 serverech, připomeňme si, že někteří hráči jich tu mají stovky a mohli by potenciálně nakoupit několik stovek nových Crates/Klíčů na nových serverech a tak zničit ekonomiku.

Z tohoto důsledku budou VoteTokeny děleny na 1.12 servery a 1.14 servery. Vše, co aktuálně máte bude nadále platit pro 1.12, avšak na 1.14 začnete od znova.

Hlasy se budou počítat na obě verze, tzn. že pokud zahlasuješ přidá se ti hlas jak na 1.12 VT tak 1.14 VT. Jep.. well magics.

:D