Budoucnost serveru

Další téma ohledně budoucnosti serveru, už jich ale bylo?! Jak to tedy bude dál?

Budoucnost serveru

Před skoro měsícem zde vyšlo téma ohledně nejisté budoucnosti serveru, současných problémech a jiných záležitostech. Tak je na čase dokončit, to co jsme začali, že?

Stav serveru

V minulém tématu jsem popisoval stav serveru, nejistou budoucnost a stav komunity. Po uveřejnění tématu se ovšem strhla největší lavina feedbacku za posledních pár let. Dá se říct, že ještě ten den jsem měl na Discordu v soukromých zprávách zprávy od 40 z vás. Do toho mnoho odpovědí v diskuzi v oznámení na oficiálním Discordu CM a když to sečteme a podtrhneme, celkově mi z vás napsalo okolo 230 lidí. Co tím chci říct?

Většinu z vás stav serveru šokoval, ale někdo to i už očekával. Drtivá většina ovšem pochopila, že současný stav není udržitelný ovšem našli se zde i někteří, kteří nabídli finanční pomoc. Všem jsem odepsal a s některými i několik hodin, některými i desítek hodin řešil v čem já nebo server dělá chybu. A došli jsme celkově k jednotnému ne-li podobnému závěru...

"Když CraftMania přežila 9 let, tak by mohla už dát těch 10."

A tak tento "problém" vyústil v udělení soukromé investice do serveru. Tedy aby finální rok server přežil, server je tedy zaplacený až do ledna 2024. Veškeré další výdělky půjdou na projekty po CM. O nich se dozvíš níže...

CraftMania.cz pokračuje ve svém působení jako server až do 14.1.2024.

Wlak zde nekončí?!

Jistě si říkáš, proč tak šílený datum? No má to několik důvodů, ten první je to po vánocích a nikomu nechceme kazit vánoce. A ten druhý je to právoplatných 10 let od uveřejnění serveru, tedy nákupu "CraftMania.cz".

Jak jsem psal, má to ovšem několik ale... a těchto ale jsme se pokusili nějak odstranit a tak se CraftMania oficiálně rozdělí na několik projektů. Tak si je jdeme představit ne?

  • CraftMania - The Minecraft Server
  • CraftMania - The Modpack Server
  • CraftMania Legacy
  • CraftMania Community

CraftMania - The Minecraft Server

Ten který známe všichni, náš milovaný Minecraft server bude pokračovat tak jak do teď. Projde menší restruktualizací, pročištěním admin teamu, pročištěním VIP, úpravou designu a ještě pár věcmi.

Celkově server v následujících měsících projde "revitalizací". Jak jsem psal bude zde nové VIP Amethyst, kompletní změna VIP všechny se stanou permanentní a jiné změny. Store bude toho mít více a celkově se CM trošku pozmění.

V plánu je také více investovat do sociálních sítí, již po několikáté ano ovšem nyní je to jiné. Již jsou zde připravené menší "kampaně" pro TikTok a Instagram.

Skyblock 1.18 spíše 1.19 se dokončí, servery staré se zruší, tím myslím Skyblock 1.17 a možná časem i Survival 1.17.

Celkově za poslední měsíc server prošel úpravou, sjednocením a snížením nákladů o 60%.

To vše má ale to ALE, následující updaty nebudou tak časté a vše se zpomalí o polovinu. Server jako takový funguje a také je potřeba se připravovat na to, co bude dál.

CraftMania - The Modpack Server

Huh? Modpack? No je na časem obnovit naší část modpacků. A tak se začaly řešit dva nové technické servery. Říkáš si jaké? No tak zde je menší teaser...

  • SkyTeg - Technický "hard" skyblock s ekonomikou jak známe s dungeony a technické éry, stovky questů. To vše na verzi 1.19.2.
  • "MagicCraft" (neoficální název) - Survival s magií a dungeony, několika světy.

Všechny zde zmíněné módované servery jsou v plánu na rok 2023 jako orginální servery bez podpory warez hráčů.

CraftMania Legacy

Jak název napovídá legacy nebo-li odkaz, tak vše jednou končí a je potřeba za sebou nechat slušný odkaz. Jako server který "bude" existovat jedno desetiletí je potřeba udělat pořádný odkaz, takže zde máme dva velké projekty.

  • CraftMania Muzeum - Jedná se o server, na kterém najdeš všechny stavby z historie serveru a pomocí questů si projdeš celou historii z svého pohledu nebo mého. Zároveň vše bude interaktivní a budeš muset udělat několik rozhodnutí a docílit stejného výsledku jak jej známe dnes.
  • CraftMania "Book" - Kniha kterou jsem začal psát toto léto obsahující všechny vzpomínky, historii serveru, tajné věci, jak vše fungovalo a vtipné momentky z vedení serveru. Včetně rozhovorů s bývalými členy AT a pár memísků. Ano nedělám si srandu, toto je reálná věc která výjde v 2024 již ve tvém knihkupectví nebo na CM Storu?

CraftMania Community

Nedílnou součástí serveru je již několik let Discord server na kterém se dá prakticky najít každý kdo kdy byl na serveru v AT a celkově i hrál na serveru. A tak je potřeba i o tento "server" se starat.

Mnoho z vás se ptalo, když by server skončil, co se stane s Discordem. Moje odpověď zní nic. Discord server sice funguje jako podpora centrum řešení serveru ovšem dle statistik 70% všeho zde tvoří spíš hráči, co již na serveru nehrají. A tak se i nadále a i v budoucnu bude tento server stále updatovaný a řešený.


A to je vše, tímto tedy můžu odpálit pokračování CM dnešní velkou údržbou jako posledním bodem k snížením nákladů (přesun hlavní databáze).

Do konce roku na serveru vyjde několik zajímavých updatů a hlavně je potřeba dodělat vše, co se odložilo - PvP areny, Dragon Run a jiné.

Ke konci měsíce listopadu je také plánovaný nábor do AT. Takže kdo má zájem, nechť si připraví klávesnici. PS: Změní se formulář po x letech.

Nakonec speciální poděkování všem, kteří se vyjádřili k minulému tématu a řešili se mnou vše okolo serveru. Děkuji. <3